Om oss

Tack för att du tar dig en titt på den här sidan! Nedan finns lite mer information om PBH Produkter.

Vad gör vi?

PBH utvecklar och säljer produkter inom luftvärme och ventilation för villor. Detta har vi gjort sedan 1993 och har planer på att fortsätta med en lång tid framöver. Vårt huvudkontor ligger i Surte (strax norr om Göteborg), där vi driver vår verksamhet samt har ett mindre lager, vår produktion sker i Skara.

Vad är viktigt för oss?

I alla delar av vårt arbete fokuserar vi på Enkelhet, Kvalitet samt Energi och Miljö.

Vart säljer vi?

Vår största marknad är Sverige, vilket inte är så underligt då våra produkter är utvecklade för att klara av det nordiska klimatet.

Vem köper våra produkter?

Våra produkter riktar sig främst till installatörer inom Ventilation, VVS och Bygg som har gedigen kunskap om hur ventilation och värme fungerar i en villa/lägenhet. På detta sett kan vi känna oss trygga att våra produkter installeras, injusteras och används på bästa sätt.

Slutligen har vi även en webbshop här på sidan där du som privatperson kan köpa filter till just ditt aggregat. Självklart går det bra att kontakta oss via mail eller telefon för frågor och beställningar också.

Hur tillverkar vi?

All tillverkning sker i moderna lokaler i Skara och vi har sett till att bara använda oss utav noga utvalda leverantörer på alla ingående komponenter. Alla våra aggregat testas av ett externt företag efter tillverkning för att vi vill försäkra oss att alla produkter som skall till kund är felfria och fungerar perfekt. Tillverkningen sker enligt ISO9001 samt ISO14001.

Vad står vi för?

Enkelhet

Kvalitet

Energi & Miljö

Kunder

Är det inte enkelt att få tag på oss och få svar från oss kan vi helt enkelt inte göra affärer. Vi försöker att vara så tillgängliga som möjligt, vi skall alltid vara tydliga i vår dialog och vi skall vara trevliga i vårt bemötande. På detta sättet tror vi att kunden uppfattar oss som enkla att göra affärer med, vilket ju är vårt mål.

Vi måste hålla en hög kompetensnivå vad gäller våra produkter och de applikationer de används i. På så vis kan vi svara bäst på frågor, ge erfarna förslag och diskutera olika lösningar med våra kunder.

Vi skall hålla vad vi lovar och skulle det vara några problem med en av våra produkter skall vi inte ge upp förrän problemet är löst.

Miljön i fokus handlar om att utveckla och tillverka stabila produkter som håller över en längre tid, och om det mot förmodan skulle bli något fel så har vi reservdelar för det mesta. Då får kunden ut så mycket som möjligt av sin produkt och miljön mår bra av att aggregaten inte behövs skrotas förrän efter en lång och trogen tjänst.

Många av våra produkter som installerades under början av 90-talet fungerar fortfarande felfritt, och om det skulle vara något har vi fortfarande reservdelar.

Spara på miljön, släng inte i onödan!

Produkter

Vi har utformat våra produkter för att de skall vara enkla för såväl slutanvändare som installatörer.
Är det krångligt att installera våra produkter kommer installationen ta längre tid, slutanvändaren får en högre faktura en väntat, och installatören kan inte gå vidare till nästa jobb i tid. Genom att utforma våra produkter så enkla som möjligt sparar vi pengar och tid för alla involverade. Därför har vi utformat menyer och funktioner i våra styrsystem så att de är lätta att förstå för både installatören och slutanvändaren.
Vi har medvetet inte tagit steget in i "app-världen" då vi tror att det komplicerar en så enkel sak som värme och ventilation för slutförbrukaren.
Vi ser till att alltid ha bakåtkompabilitet för alla våra produkter. Det innebär att om du har ett aggregat från 90-talet hemma, kan du ändå hitta en ersättningsprodukt som passar in i din nuvarande installation.

Vi jobbar med beprövade leverantörer som vi vet sen länge har utmärkt kvalitet. VI har medvetet valt vissa funktioner enbart för att vi kan se en längre livslängd med den typen av teknik/funktionalitet.
Vi har som mål att ha de billigaste produkterna på marknaden. Vårt mål skulle då hellre vara att ha de produkter som håller längst på marknaden.

En av de stora anledningarna till att installera våra produkter är för att ta vara på och använda energin i huset rätt. Då är det viktigt att vi också har den senaste tekniken för att antingen ta vara på energin så bra som möjligt (som i fallet med våra värmeväxlare) och att vi använder komponenter som drar mindre energi och är mer effektiva (så som våra fläktar).

Dagligt arbete

Varför krångla till något i onödan?
Genom att jobba målmedvetet, automatisera arbetet i så hög grad som möjligt, samt använda de rätta verktygen kan vi skapa enkelhet i vårt arbete.
Enkelhet minimerar missförstånd.
Enkelhet ger tid över till kreativitet och uppnå långsiktiga mål.
Det tycker vi om!

Vi ska inte arbeta för arbetandets skull!
Tanken är att arbetet vi gör skall göra skillnad och vara meningsfullt. Då får vi mer tid att fokusera på rätt saker, och ta hand om relationer till kunder och leverantörer.

Vi skall se till att tänka miljömedvetet i allt vi gör. Detta innefattar allt från att sortera det vi slänger på rätt sätt till att se över hur vi transporterar våra produkter och oss själva.
Policyn vad gäller företagsbilar är att de skall vara en så kallar supermiljöbil, men det betyder ju inte att den kan köras hur som helst, den skall även användas på ett miljöriktigt sätt. Samma tänk genomsyrar allt vi gör.

Leverantörer

Med en enkel och rak dialog med våra leverantörer kan vi få ut det bästa av varandra. Att jobba för en långsiktig relation är en självklarhet eftersom då minskar missförstånden, arbetsflödet gynnas och båda parter lär sig och respekterar varandras värderingar.

Vi har noga valt ut alla våra leverantörer med vår eget kvalitetstänk i tanke, kan leverantören inte hålla våra krav på kvalitet måste vi titta vidare. Men hittar vi rätt leverantör är det viktigt för oss att jobba på en långsiktig relation och alltid ge varandra en andra chans om det skulle uppstå något problem (vilket det ju alltid gör då ingen är felfri).

Det är en självklarhet för oss att alla våra leverantörer producerar sina produkter på ett hållbart och miljöriktigt sätt. Vi har även valt att försöka hitta våra leverantörer så nära som möjligt för att i största möjliga mån minska på transporter, både gällande produkttransporter samt minska påverkan av personmöten mellan företagen.

Vad står vi för?